Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Om oss

Företaget

Nordkrim startades som en enskild firma 1994 och ombildades till aktiebolag 2011. Sedan starten har vi specialiserat oss på att utveckla och tillverka kriminaltekniska provtagnings- och spårsäkringssatser. Företaget leds av kriminalingenjör Peter Kylsäter, som har 45 års erfarenhet i branschen. 20 år av kriminaltekniskt arbete vid Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL), numera Nationellt forensiskt centrum (NFC) och 28 år i den egna verksamheten. Hösten 2007 flyttade Nordkrim från Linköping till nya lokaler i Helsingborg. Här sköts all tillverkning och paketering av de produkter vi erbjuder och säljer.

Utrustning och rutiner för en renare tillverkningsprocsess

En av Nordkrims målsättningar är att sälja provtagningssatser som är helt rena från föroreningar och många även helt fria från DNA. För att minska risken för kontamination i tillverkningsprocessen och uppnå detta verksamhetsmål har vi kontinuerligt utvecklat våra rutiner. År 2009 genomfördes ett omfattande projekt som bestod i en genomgång av lokalerna med utbyte av möbler och utrustning, utprovning och införande av nya skyddskläder för personalen. Vi genomförde även en kurs i renhetsteknik och uppdaterade våra arbetsregler. På begäran från Nordkrim har några av våra leverantörer ändrat sina arbetsrutiner för att kunna leverera renare material. År 2010 investerade vi i maskiner för paketering och ettikettering av BioPack-påsar. Sedan dess är vi certifierade enligt ISO9001 och ISO14001. Under 2012 började vi planera inköp av utrustning för automatisk märkning av produktionsdatum och i förekommande fall sista förbrukningsmånad.

..med andra ord arbetar vi aktivt för att förbättra vår verksamhet och erbjuda högkvalitativa produkter.